Letošní Vánoční jarmark paní kuchařky "zásobily" domácími rohlíčky. Napeklo se jich 80ks a všem chutnaly.
Pro toho kdo by chtěl vyzkoušet a doma si upéct... Je možné je naplnit sladkou ale i slanou náplní.
Suroviny:
250g sádla (nebo pokrmového 100% tuku)
400g hladké mouky
42g (kostka) droždí
2 ks vejce
140ml mléko
sůl, trošku cukru
Postup: sádlo nastrouháme do mouky, přidáme kostku droždí - smícháme, vyklepneme vejce a postupně přidáme mléko s cukrem a solí
Vše dohromady zaděláme na těsto a necháme v lednici kynout asi 90min.
Pak vyválíme kruh a nařežeme na díly, do vnější části vložíme náplň - tvaroh, mák, povidla, kousek uzeniny, sýr apod. a zatočíme směrem ke středu. Vytvoříme rohlíček, který na plechu potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 180st cca 15min dle trouby.
—————